BENODIGDHEDEN PREMATUURTJES

Vele mama’s en papa’s voorzien superleuke spulletjes  voor hun kleintje(s) wanneer ze zwanger zijn. Niemand denkt natuurlijk tijdens de zwangerschap dat ze die spulletjes wel eens veel sneller zouden kunnen nodig hebben. Iedereen hoopt om 9 maanden lang dat kleine wondertje mee te dragen in die zalige dikke buik. Maar soms loopt het ook anders!

Hieronder vind je een lijstje terug met spulletjes die handig zijn voor je kleine held en die het plastiek huisje van je prematuurtje helemaal opfleuren!

  • Heel handig zijn bodytjes / kleertjes met drukknopjes sluiting die niet over het hoofdje moeten en helemaal open kunnen. Dokters of verpleegsters moeten vaak snel bij je kindje kunnen en deze zijn heel handig om te openen , ook kunnen alle draadjes en kabeltjes hier makkelijk door !
  • Zulke kleine mensjes verliezen snel warmte dus enkele mutsjes komen altijd van pas.
  • Couveusedekentjes zijn heel erg leuk en maken de couveuse een beetje meer eigen.
  • Geurdoekjes / knuffeldoekjes zijn doekjes die gedeeltelijk over het hoofdje van het kleintje kunnen gelegd worden en geven een beschermend gevoel.
  • Ziekenhuisspeentjes zijn vaak moeilijk te vinden maar mini mensJes heeft 2 bekende ziekenhuisspeentjes namelijk jollypop en soothie! Dit zijn speentjes die op prematuurafdelingen vaak gegeven worden en die de kleintjes uiteindelijk toch best een tijdje nemen! Deze bestaan beiden van een vroege prematuurleeftijd tot en met beginnende tandjes.

Ook voor de allerkleinsten onder ons bestaan best wel leuke spulletjes die voorzien en aangepast zijn aan de noden en behoeften van onze kleine helden. Fijn toch !