Superbelangrijk! Geloof in je kleintje!

geloof in je kleintje

Als je kleine premature mannetje of je kleine premature meisje geboren wordt is het normaal dat je als mama en papa bang bent! Je hoofd zit vol zorgen en je weet even niet waarop of waaraf ! Dit is allemaal heel normaal !

Het is voor mama en papa een moeilijke periode die er zit aan te komen en je weet niet wat je moet doen ! Daarom willen we hier enkele vertellen uit onze eigen ervaring die jullie misschien een beetje door deze moeilijke periode heen zullen helpen.

  1. Weet altijd dat je kindje in goede handen is. Vanaf het moment van geboorte tot het moment van thuiskomst moet je eigenlijk je kindje(s) uit handen geven! Dit is voor mama uiteraard de moeilijkste moment in je leven! Je wil zelf voor je kleine mannetje of je kleine meid zorgen! Weet altijd dat je kindjes op deze moment in de beste handen zijn ! Deze handen zorgen ervoor dat je kleintje na enkele weken of maanden heerlijk thuis kan komen. Hoewel je altijd denkt dat je kleintje bij jou in de beste handen is ( wat ook zo is) moet je altijd weten dat je kleintje niet beter af kan zijn op deze moment dan daar in zijn of haar kleine plastiek huisje :).
  2. Soms zal je als mama of papa denken , mijn kleintje heeft me toch niet nodig, heeft niets aan mij! Niets is minder waar! Je kleintje weet dat jij er bent! Hij of zij hoort je stem en is oprecht blij als je er bent! Je kleintje heeft je nodig! hij of zij zal sterker staan als jij er bent! Knuffel, buidel als de situatie het toelaat met je kleintje en hij of zij voelt zich helemaal geborgen! Er is absoluut geen plekje beter als dicht bij mama of papa! Onze kleintjes deden vaak veel minder alarmen tijdens het kangoeroeën. Ze weten, horen en voelen dat je er bent en genieten intens van deze momenten!
  3. Als je je even ongelukkig voelt of down, praat er dan over! Sluit je niet helemaal af. Neem je partner bij de arm en praat over je kleintjes, over hoe je je voelt. Is je partner terug aan het werk is er ook altijd iemand in het ziekenhuis aanwezig om met je te praten. Deze tijd kan heel intens en vaak moeilijk zijn.
  4. Het misschien wel belangrijkste is : Blijf rustig en geloof in je kleintje. Je kleine held doet zijn uiterste best, altijd! Je hebt zelf niet alles in de hand maar als je er bent, dat is het voornaamste!